HOGYAN VÉDJE AZ OTTHONÁT A VÍZSZIVÁRGÁSTÓL, VÍZKÁRTÓL?

Lakástulajdonosnak lenni számos előnnyel, de nehézségekkel is jár, ezért a lakástulajdonosnak nehéz igazán nyugodtnak lennie afelől, hogy az otthona biztonságban és jó karban van. A szivárgás által a lakásban okozott vízkár olyan probléma, amellyel a lakástulajdonosok 54%-a előbb vagy utóbb szembenéz. Vízkár esetén a költségek jellemzően százezrekre is rúghatnak.

Ha hosszabb időre távol van otthonról, vagy csak nyaralóként használt, esetleg albérletbe kiadott másik ingatlannal is rendelkezik, esetleg csak szeretné jobban bebiztosítani magát az otthonát illetően, olvassa el, hogyan védheti lakását hatékonyan a jelentős költségekkel járó szivárgás és vízkár ellen.

Zárja el a vizet. Zárja ki a vízkár bekövetkezésének lehetőségét, még mielőtt az egyáltalán bekövetkezhetne. Ha bármennyi időre elmegy otthonról – például nyaralni, vagy akár csak egy hétvégére –, érdemes az elzárószeleppel elzárni a lakás vízellátását. Az elzárószelep sok esetben a mosogató alatt, a fürdőszobában vagy – ha belső vízóra van felszerelve – a vízórához csatlakozó vezetéken található.

Hagyjon lakáskulcsot a szomszédnál! Ha a távolléte alatt vízszivárgás fordul elő, gyorsan kell cselekednie, hogy megelőzze a súlyosabb károkat. Ha a szomszéd be tud jutni a lakásba és el tudja zárni a vizet, azzal jelentősen csökkenthető a vízkár

Ha elmegy otthonról, arra az időre ne működtessen a lakásban vizet fogyasztó berendezéseket. Rohanó életmódunk mellett csábító lehet bekapcsolni a mosogatógépet vagy mosógépet, mielőtt kiviharzunk az ajtón. De ha távollétünkben lehetőség szerint tartózkodunk ezeknek a berendezéseknek a használatától, akkor a vízszivárgás azonnal felismerhető és kezelhető.

Célszerű lehet beszerezni egy vízkár elleni biztonsági rendszert. Ha lakását vízkár elleni intelligens biztonsági rendszerrel szereli fel, mindig nyugodt lehet afelől, hogy otthona biztonságban van, bármilyen messze járjon is Ön. A GROHE Sense-hez és a GROHE Sense Guardhoz hasonló rendszerek sokkal hamarabb észlelik a csővezeték szivárgását, mint az szabad szemmel lehetséges lenne, és a világ bármely részén tartózkodjon is Ön, riasztják, hogy értesüljön az esetről és akár távolról el is zárhassa a vizet, nehogy a szivárgás vízkárt okozhasson.

Tudjon meg többet is a GROHE SENSE vízkár elleni biztonsági rendszerekről